Je lichaam heeft heel wat te verwerken. Door te detoxen help je jouw lichaam om zich te ontdoen van afvalstoffen. Dit heeft een positief effect op je gezondheid. Zo kan het detoxen je helpen om weer meer energie te krijgen, vet te verliezen en een stralende huid te krijgen. Volg deze drie stappen voor een frisse herstart.

 

Eet extra antioxidanten

Je helpt je lichaam flink door te kiezen voor gezonde voeding en kruiden die je shopt bij de online reformwinkels. Hierdoor krijg je de bouwstenen binnen die nodig zijn voor jouw gezondheid. Laat enkelvoudige koolhydraten, bewerkte voedingsmiddelen en geraffineerde suikers links liggen en kies voor zoveel mogelijk groenten, fruit, noten en zaden. Ook gebruik van cafeïne, alcohol en tabak valt sterk af te raden als je aan het detoxen bent. Er zijn verschillende apps die je kunt gebruiken om je voeding in te tracken, zoals MyFitnessPal en Lifesum. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een simonly abonnement met data, zodat je waar en wanneer je maar wil je voedingsdagboek kunt bijwerken. Een makkelijke manier om meer vitamines en mineralen binnen te krijgen, is door dagelijks een sapje te maken van groenten met ontgiftende eigenschappen. Dit zijn onder andere spinazie, boerenkool, broccoli, avocado en waterkers.

 

Verminder stress

Langdurige stress heeft verschillende negatieve effecten op je lichaam. Zo komen er onder andere meer gifstoffen vrij. Deze hebben een oxiderend effect op je lichaam. Er zijn verschillende manieren om stress te verminderen. Verdiep je bijvoorbeeld in mindfulness, yoga of ademhalingstechnieken om te ontspannen. Dit is een uitstekende manier om dagelijkse stressreacties te verminderen. Ook is het belangrijk om voldoende te slapen. Voor de meeste mensen komt dit neer op minimaal zeven à acht uur per nacht. Langdurige stress veroorzaakt hoge waardes van het stresshormoon cortisol in je bloed. Wanneer je te weinig slaapt, is je lichaam minder goed in staat om dit stresshormoon af te breken. Hierdoor kun je in een vicieuze cirkel belanden van teveel stress en een slaaptekort. Daarnaast maakt je lichaam in je slaap nieuwe cellen en afweerstoffen aan.

 

Beweging in de buitenlucht

Door iedere dag minimaal 30 minuten te bewegen, het liefst in de buitenlucht, stimuleer je jouw darmen om gifstoffen sneller te verwijderen. Bij intensieve beweging zweet je de gifstoffen zelfs uit via je huid. Het is niet perse noodzakelijk om intensief te sporten ter ondersteuning van het ontgiftingsproces. Door bijvoorbeeld te wandelen, zwemmen, fietsen of te gaan joggen zorg je er al voor dat jouw bloedcirculatie soepel verloopt. Voldoende beweging zorgt er ook voor dat je overgewicht tegengaat en je energiek en prettig in je eigen vel voelt. Veel mensen vinden bewegen ook een uitstekende manier om hun hoofd even helemaal leeg te maken. Zo helpt wandelen in de natuur bij het verlagen van je stressniveau.